Klimathumor

Klimathumor kan få vem som helst att svettas. I alla fall om klimatet blir allt varmare, för då får vi det hett om öronen. Här gör vi oss mot allt sunt förnuft därför lustiga även på klimathysterikernas bekostnad och skämtar om klimatåtgärder, klimatförändringar och annat som hamnat i ”klimateriet”. En sida med klimatskämt, helt enkelt.

Nivån på den här klimathumorn är lika låg som havets. För övrigt fattar väl vem som helst att när solen går ned i havet som på bilden ovan så slocknar den på grund av allt vatten. Detta oavsett havsnivån. 🙂

Bekämpa klimataktivister så här

Klimataktivister och de som vill rädda våtmarker blockerar ibland vägen så att blåljuspersonal och annat hederligt folk inte kommer fram. Surströmming, eller snarare lukten av den, kan då vara ett botemedel:

Klimatskämt

Mätningen av hur många som släckte hemma under Earth Hour ställs in då mörkertalet ansågs bli för högt.

Det finns inga kriminella på Arktis för de vill undvika polisen. Deras bombtekniker är där hela tiden för att undersöka vad det är som smäl(l)t.

En anledning till klimatuppvärmningen är att många fastigheter är fyrkantiga eller rektangulära. Ett hörn är ju alltid 90 grader och det är ju väldigt varmt, eller hur? Med rundade hörn på husen kan vi klara klimatmålet.

Varför betala för tatueringar när klimatuppvärmningen kommer att ge så mycket stekande solsken att du kan få hudförändringar snabbt och gratis?

Mer klimathumor: Klimathotet är från Sverige och går att prata med om du har rätt telefonnummer.
Klimathotet är från Sverige och går att prata med om du har rätt telefonnummer. Det är inget vi ska skoja bort.

Den store klimatprofeten Al Gore har tjänat många miljoner dollar på att skrämma upp folk om att klimatet förändras. Al är svenska ordet för träd och Gore är engelska och betyder stelnat blod. Jag tror hans namn säger något om honom. Som bekant växer heller inga träd till himlen.

– Vad ska du bli när du blir stor?
– Vet inte. Jag bara ändrar mig hela tiden.
– Då ska du nog bli klimatexpert.

Enligt en ny rapport från FN:s klimatpanel IPCC är klimatuppvärmningen mycket värre än tidigare prognostiserat. Det är riktigt illa, eftersom de ursprungliga var att klimatuppvärmningen skulle bli planetens undergång.

Isbjörn på rygg. Här kommer det klimatskämt.
Blir det klimatuppvärmning kanske isbjörnarna behöver raka av sig pälsen om somrarna. Se där, en ny affärsidé som kan skapa nya arbeten.

Hur skulle klimatuppvärmningen kunna vara ett problem för amerikanerna? Allt de behöver göra för att få lägre temperaturer är ju att byta från Fahrenheit till Celsius.

Enligt klimatexperterna kommer världshaven i kölvattnet av jordens uppvärmning att stiga en och en halv meter. Det betyder att kortväxta som Leif Pagrotsky kommer att drunkna.

Statistiken säger att 85 procent av svenskarna inte tror på klimatuppvärmningen. De övriga 15 procenten är politiker.

Om IPCC får rätt i sina klimatmodeller kommer det år 2060 vara så varmt att det inte ens finns is att ha i läsken eller groggen.

Miljöpartiets språkrör hävdade i april en gång att klimatuppvärmningen nu verkligen var på gång. Sedan kom de på att det bara handlade om att en årstid som kallas för våren hade anlänt.

Vi tar en paus med alla klimatskämt för att upplysa om denna seriösa klimathumor:
75 procent av klimatuppvärmningen kommer enligt Al Gore från det faktum att webbmastern för AllaRoligaHistorier.se hela tiden svär så det slår blå lågor. Slutar han svära skulle jorden bli betydligt kallare.

Al Gore har sagt att klimatuppvärmningen är ett större problem än terrorism. Såvida terroristen inte är ombord på ditt plan förstås, för då spelar en halv grad i medeltemperatur sett över flera år inte så stor roll.

Förut fanns det politiker som var emot klimatuppvärmningen och så det som ett problem. Nu menar allt fler att det är ett utmärkt sätt att värma upp folks bostäder om vintern.

Klimatexperter som Pär Holmgren och Johan Rockström hävdar att klimatuppvärmningen kommer att få haven att stiga så pass att i framtiden kommer delar av Malmö att ligga under vatten. De dåliga nyheterna är att vissa delar av stan inte kommer att ligga under vatten.

Enligt klimatexperterna är klimatproblemen 30 procent värre än tidigare. Det innebär enbart att de är 30 procent mer irriterande än tidigare.

Första kapitlet i Al Gores senaste bok om klimatförändringarna är att du inte ska hugga ner träd för att göra papper till en bok som ingen vill läsa.

Sommartiden får enligt denna insändare polarisar att smälta. Klimathumor på hög nivå.
Sommartiden får enligt denna insändare polarisar att smälta. Klimathumor på hög nivå.

Att vara klimatsmart
– sanning, fakta och ren information

När nu världens samlade klimatexpertis och alla höga politiker flockas i hotellbarerna i Schweiz’ vackra huvudstad Köpenhamn, är det viktigt att vi alla blir klimatsmarta. Därför skall du här få några goda råd för hur du i dag kan förhindra att världen drabbas av en katastrof i morgon. Det är för sent om du vaknar av att du är död, för då har jorden redan gått under. Alla pratar om vädret, men ingen gör något åt det. Nå, du kan göra något åt det.

Rör dig klimatsmart
Det är välkänt att människan släpper ut en massa koldioxid, utsläpp som ökar vid onödiga rörelser. Dessutom höjs kroppstemperaturen något vid fysisk ansträngning, vilket bidrar till den globala uppvärmningen. Därför bör den klimatsmarte undvika att gå. Om du skall någonstans fundera på: behöver jag verkligen gå dit? För att rädda världen gör du bäst i att sitta still. Måste du mot förmodan ta dig någonstans, är vårt råd att du kryper, mycket långsamt och försiktigt.

Klä dig klimatsmart
Det heter: det finns inget dåligt klimat, bara dåliga kläder. Det är välkänt att vitt reflekterar värme och därför bör du klä dig i vitt. Men inte nog med det. Tag fram den där sällan använda puderdosan med det kritvita pudret. Pudra på så att huden blir alldeles vit. Sedan kryper du – kom ihåg det! – ut och lägger dig på marken med utbredda armar så att maximalt av den elaka solstrålningen reflekteras tillbaka ut i rymden.

Bajsa klimatsmart
I magen bildas metangas. Metan är en av de farligaste växthusgaserna. Du skall framför allt inte äta bönor, för då bildas mycket metangas. Helst bör du hålla dig ifrån att bajsa och prutta, vilket bäst sker genom att du så långt som möjligt avstår från mat. Maten kan du istället slå in i ett paket och skicka till Tanzania. Använd flygfrakt så att den inte hinner ruttna. Måste du trots allt avyttra exrementer skall du ta ett av kaffebryggarens filter, placera det över utloppsänden av din lekamen och helt enkelt uträtta dina behov i filtret. Metangasen filtreras och blir ofarlig. Tror vi.

Läs klimatsmart
Att människor konsumerar en massa böcker och tidningar är ett allvarligt hot mot klimatet. Vet du hur många träd det går åt för att producera en bok? Det vet inte vi heller, men vi tror att det är Jättemånga. Läs helst små och tunna böcker som inte har så många bokstäver. Du måste solidarisera dig med alla i tredje världen som är analfabeter och som aldrig kommer att få något bättre liv om vi inte lägger stora delar av världens ekonomi på att omvandla deras mat till etanol så vi kan köra våra bilar. En bra och tunn bok är Miljömuppens Bevis För Global Uppvärmning. Läs den. Du skall framför allt inte läsa IPCC:s rapporter. De är jättetjocka och har ödelagt stora delar av Amazonas. Och så är ”hockeybibeln”, som varje IPCC-rapport skämtsamt kallas, urtrist – så trist att ingen orkat läsa den, men vi tror på den i alla fall.

Tänk klimatsmart
Visste du att hjärnan konsumerar en femtedel av kroppens energi? Det är energi som är helt onödig. Tänker man mycket går det åt extra mycket energi. Därför är det smartast att inte tänka alls. Försöker du låta bli att tänka går hjärnans energiåtgång ned, och du hjälper till att rädda jorden. Tänk på vår framtid – eller snarare: låt bli att tänka. Därför har vi som är politiker och jobbar nå’t med media tänkt ut allt åt dig, så du slipper tänka själv. Vi presenterar helt enkelt dina färdigtänkta tankar åt dig. Du behöver inte bekymra din lilla hjärna med det, lille vän. Vi vet allt och har redan tagit hand om allt och talar om för dig vad du skall tycka, säga och göra.
* Glöm inte bort att återanvända ditt toalettpapper!
* Släck lampan när du blinkar med ögonen så sparar du några milliwatt!
* Släpp inte väder!

Fakta om klimatet

  • Jämfört med medeltiden då man trodde att jorden var platt, har IPCC räknat ut att sedan jorden blev rund har den ökat med hela 360 grader runt hela sin omkrets.
  • Koldioxidatomen är ett av världens giftigaste ämnen. IPCC:s noggranna kalkyler tyder på att det krävs en enda enhet CO2 för att åstadkomma det som på vetenskapligt fackspråk kallas en ”hype” som slår hårt över hela jorden.
  • Ett tidigare okänt ämne, den hemska diväteoxiden, misstänks enligt nya rön av IPCC bidra till den globala uppvärmningen. Det finns även andra risker. Hundratals omkommer av diväteoxid varje sommar.
  • IPCC har upptäckt en ny oroväckande cykel. Varje år omkring mars-april, börjar det oväntat bli varmare! Visserligen brukar det gå tillbaka någon gång kring september-oktober, men vi vet ännu inte orsaken till dessa våldsamma växlingar i klimatet. Tänk om det spårar ur? Vi har programmerat vår avancerade superdator med senaste versionen av Sim City för att närmare studera detta fenomen.
  • Isbjörnar bajsar på isen, enligt nya forskningsrön, vilket gör den mörkare och därför bidrar till avsmältning. Dessutom har man upptäckt att en isbjörn som står på nordpolen och går 100 meter söderut, 100 meter västerut och slutligen 100 meter norrut på något mystiskt sätt kommer tillbaka till utgångspunkten.
  • En räkneövning för den klimatsmarte: Om Al Gore flyger i privatjet som drar fem ton flygfotogen i timmen till ett föredrag, pratar i två timmar till diabilder som belyser 4 kvm med totalt 10 000 lumen, får tjugo minuter i TV som ses av en miljon tittare vars apparater drar 200 Watt styck, hur mycket får då mr Gore i honorar?
  • Inte undra på att isarna smälter. När vi kontrollerade var det hela 32 grader varmt på Antarktis! Vi skall bekräfta det nästa vecka också, då vi får våra nya celsiustermometrar.

Tack till Ahrvid Engholm, som skrev och skickade in klimtattexten ovan.